Naleśniki z chińskim farszem - tradycja z nutą Orientu
Jak zrobić naleśniki z jabłkami i rodzynkami?

Autor Zdjęcia: photos.com
Naleśniki z jabłkami i rodzynkami - ulubiona potrawa wielu milusińskich.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Naleśniki można przygotowywać na wiele sposobów. Tym razem proponujemy wersję „na słodko” z jabłkami i rodzynkami.
Składniki
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
szklanka mleka
szklanka wody
szczypta soli
2 łyżki oleju
olej do smażenia
1 kg jabłek
garść rodzynek
cynamon
Przygotowanie krok po kroku:
Składniki zmiksuj (mąka, mleko, woda, sól, olej).
Smaż placki na rozgrzanym oleju.
Usmażone naleśniki odkładaj na talerz i przykryj drugim talerzem lub folią aluminiową.
Jabłka obierz, przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój w niewielką kostkę.
Włóż do rondelka, podlej wodą, dodaj cukier i duś ok. 15 minut.
Rodzynki sparz, odsącz, dodaj do gorących jabłek.
Masę jabłkową dopraw cynamonem. Wyłóż masę na naleśniki, każdy złóż na pół.
Podawaj ciepłe.