Sos chrzanowy z suszonymi morelami i migdałami - aromatyczny dodatek do mięs
Jednogarnkowy makaron z pieczarkami i groszkiem w 15 minut: łatwy, niedrogi, pyszny

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Jednogarnkowy makaron to genialny patent - kluski i sos do nich gotują się razem. Wszystko w jednym garnku. Zero zmywania. Uwielbiam tę wersję z pieczarkami i zielonym groszkiem. To danie z którym radzi sobie nawet dwunastolatek. Wystarczy wszystko wrzucić do garnka i gotować. Oto łatwy, niedrogi i pyszny sposób na makaron z pieczarkami i groszkiem!
Składniki
500 g makaronu spaghetti
400 g pieczarek, cienko pokrojonych
2/3 szklanki groszku mrożonego
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżeczka tymianku suszonego
sól i pieprz do smaku
1/3 szklanki parmezanu startego
1/4 szklanki śmietany
Przygotowanie krok po kroku:
Do dużego garnka dodaj suchy makaron, pokrojone grzyby, zamrożony groszek, czosnek, tymianek oraz wodę. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia około 8-10 minut, aż makaron wchłonie wodę i się ugotuje.
Do garnka dodaj starty parmezan i śmietanę, wymieszaj.
Podawaj od razu!