Mus truskawkowy z mascarpone i mlekiem skondensowanym [przepis]
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Mus truskawkowy doskonale smakuje o każdej porze roku. Proponujemy wersję na bogato - z serkiem mascarpone i mlekiem skondensowanym. Przetestuj nasz przepis na truskawki!
SKŁADNIKI
- 400 g truskawek
- 250 g serka mascarpone
- 1/2 puszki mleka skondensowanego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Truskawki umyć, odszypułkować. Pokroić na połówki lub ćwiartki.
- Przełożyć do płaskiego naczynia, dokładnie rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
- Dodać mascarpone, zgnieść na papkę, wlać mleko skondensowane i całość dokładnie wymieszać.
- Przełożyć do pudełka i wstawić do zamrażarki. Mrozić przynajmniej 6 godzin.