Rozgrzewająca herbata Masala chai: przepis na jesienne chłody

2021-03-29
Rozgrzewająca herbata Masala chai: przepis na jesienne chłody
Autor: Czas na Herbatę Do herbaty Masala chai dodajemy korzystny dla zdrowia miód, bogatą w witaminę C cytrynę oraz aromatyczne rodzynki
łatwy
10 min
4

Gdy wieczory są dłuższe i do tego chłodniejsze, warto się odpowiednio rozgrzać. Najlepsza do tego jest gorąca herbata, która nie tylko zwiększa odporność, lecz także zwyczajnie poprawia humor. Sprawdź, jak zrobić rozgrzewający napar z herbatą Masala chai.

SKŁADNIKI

  • herbata Masala chai marki Czas na Herbatę
  • plasterki cytryny
  • rodzynki
  • miód

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • 1 łyżeczkę herbaty Masala chai zalewamy 200 ml wody o temperaturze 95 stopni C.
  • Susz zaparzamy przez około 3 minuty pod przykryciem, a następnie oddzielamy liście od naparu.
  • Na koniec dodajemy do niego garść rodzynek, plasterki cytryny oraz miód. Gotowe!