Przepis na omlet z krabami - frittata al granchio

Przepis na omlet z krabami - frittata al granchio

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Frittata al granchio to omlet z paluszkami krabowymi

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Macie ochotę na nietuzinkowe śniadanie? Bardzo sycący i szybki w przygotowaniu jest włoski omlet z krabami. Zobaczcie nasz przepis na słynną frittatę al granchio!

Składniki

  • pół szklanki mąki pszennej

  • 450 gram mięsa z kraba pokrojonego w kostkę

  • pół filiżanki oliwy

  • 6 jajek

  • sól

  • pieprz

  • bazylia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Na patelni podgrzewamy odrobinę oliwy z naszej przygotowanej filiżanki, kraby oprószamy mąką i smażymy przez około 5 minut.

  • W międzyczasie jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy przyprawy, solimy i pieprzymy.

  • Gdy kraby lekko się podsmażyły wrzucamy je do jajek, a na patelni rozgrzewamy resztkę oliwy.

  • Wlewamy jajka z mięsem z krabów i smażymy około 5 minut, odwracamy na drugą stronę, znowu 5 minut.

  • Omlet z krabów powinien być lekko brązowawy.

Ocena: 0