Omlet francuski z serem - przepis Ewy Wachowicz

Omlet francuski z serem - przepis Ewy Wachowicz

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Omlet francuski podaj ze startym parmezanem

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Wypróbuj przepis na omlet francuski, czyli omlet z jajek i mleka, ze startym parmezanem. Ewa Wachowicz poleca go na śniadanie. Sprawdź, jak zrobić omlet francuski według przepisu z programu "Ewa gotuje". 

Składniki

  • 2 jajka

  • 1 łyżka mleka

  • 15 dag parmezanu

  • 1 łyżka masła

  • Sól

  • Pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jaja wbij do miski. Roztrzep je i dodaj szczyptę soli oraz pieprzu. Dodaj mleko i lekko ubij.

  • Na patelni rozgrzej masło. Wlej przygotowaną masę jajeczną. Gdy omlet zetnie się od spodu, posyp go startym parmezanem.

  • Przełóż na talerz i złóż na pół. Podawaj póki gorący. 

Ocena: 3,5