Gołąbki drobiowe z kapustą pekińską [przepis]
2021-03-29
średni
50 min
4
Lista składników mineralnych obecnych w kapuście jest długa: sód, potas, magnez, wapń, żelazo, mangan, miedź, cynk, siarka. Są w niej też witaminy B1, B2, C, kwas foliowy, beta-karoten. Jeśli farsz zrobisz z drobiu, gołąbki będą daniem dietetycznym. Sprawdź, jak zrobić gołąbki drobiowe z kapustą pekińska - podajemy dobry przepis.
SKŁADNIKI
- duża kapusta pekińska
- 60 dag mielonego mięsa drobiowego
- czerstwa kajzerka
- 1/2 szklanki mleka
- jajko
- 1/4 litra bulionu
- pęczek dymki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Oddziel liście kapusty.
- Zagotuj wodę, zanurz w niej liście na minutę, osącz na sicie.
- Kajzerkę namocz w mleku.
- Dymkę oczyść, posiekaj razem ze szczypiorem.
- Wymieszaj mięso, odciśniętą bułkę, cebulę i szczypior, jajko.
- Farsz nałóż na liście, zwiń gołąbki.
- Gotuj w bulionie 30 minut.