Pudding ryżowy z czekoladą z programu Zakupy pod Kontrolą
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Pudding ryżowy z czekoladą z programu Zakupy pod Kontrolą to autorski przepis Małgorzaty Krupy. Znana pogodynka o puszystych kształtach jest wielbicielką zdrowych deserów i doskonale sobie radzi w kuchni. Wypróbuj łatwy przepis na pyszny pudding ryżowy według Małgorzaty Krupy.
Zobacz także: ZAKUPY POD KONTROLĄ, na antenie TVP2, w każdą niedzielę począwszy od 16 września o 19:35
SKŁADNIKI
- 1 woreczek białego ryżu
- 1 ½ szklanki mleka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki budyniu śmietankowego
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 100 g gorzkiej czekolady
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Zagotuj w rondlu szklankę wody, włóż ryż i gotuj na małym ogniu.
- Gdy woda znacznie odparuje wlej mleko i gotuj na małym ogniu do momentu gdy ryż wchłonie mleko.
- Ugotowany, gorący ryż podziel na dwie porcje. Do jednej dodaj cukier oraz rozrobiony w niewielkiej ilości mleka budyń. Do drugiej dodaj cynamon i połamaną na kawałki czekoladę. Zblenduj obie masy na gładko.
- Przygotuj dwa pucharki. Najpierw nałóż warstwę ciemną, a następnie jasną.
- Pudding podawaj na ciepło.