Domowe trufle [SPRAWDZONY PRZEPIS]
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Te pyszne czekoladki możesz przygotować samodzielnie. Podajemy sprawdzony przepis na smaczne, domowe trufle.
SKŁADNIKI
- 100 g czekolady deserowej
- 200 g czekolady mlecznej
- 100 g masła
- 100 ml śmietanki kremówki
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki koniaku
- 1 łyżeczka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kremówkę zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, zmniejszyć ogień.
- Drobno pokroić obie czekolady, dodać do masy razem z masłem, całość roztopić.
- Zdjąć z ognia, dodać koniak, wystudzić, wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.
- Po schłodzeniu ubić mikserem.
- Uformować małe kulki i obtoczyć je w kakao.