Bigos z białej kapusty, szybki i łatwy [danie w 30 minut + WIDEO]
2021-12-02
łatwy
15 min
4
Gdy nie ma czasu a przychodzi chętka na bigos z białej kapusty sięgnij po ten przepis. Jest banalnie prosty - jak wyczarować szybki bigos z białej kapusty. Przygotowanie i gotowanie zajmie nie więcej niż 30 minut!
SKŁADNIKI
- 800 g kapusty białej
- 3 kostki rosołu drobiowo-wołowego
- 250 g kiełbasy cienkiej
- cebula biała
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- majeranek
- 20 g mąki
- pieprz do smaku
- olej do smażenia
- 100 ml wody
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę poszatkuj, zalej wodą i dodaj Kostkę Knorr, dla nadania smaku. Duś przez kilka minut.
- Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż, dodaj mąkę i rozprowadź wywarem z kapusty.
- Dodaj do kapusty wraz z pokrojoną w plastry kiełbasą.
- Dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek i duś 30 min., dopraw pieprzem do smaku. Podawaj z pieczywem.
Jak zrobić bigos doskonały? To proste z Beszamel.pl