Przepis na panierowane tofu - świetną przekąskę z sera sojowego

Przepis na panierowane tofu - świetną przekąskę z sera sojowego

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Panierowane tofu świetnie smakuje z sosem sezamowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Panierowane tofu to rodzaj nuggetsów z sojowego sera. To smaczna, wysokobiałkowa przekąska dla tych, którzy nie jadają mięsa, choć mięsożercom również będzie smakowała.

Składniki

  • tofu

  • 1 jajko

  • oregano

  • bazylia

  • estragon

  • pieprz

  • 2-3 łyżki bulionu warzywnego

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajko rozmącić i  dodać do niego przyprawy oraz bulion.

  • Do drugiego naczynia wysypać tartą bułkę.

  • Kawałki tofu najpierw moczyć w jajku, a następnie obsypywać bułką tartą.

  • Panierowane tofu układać na patelni, na mocno rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron około 3 minuty.

  • Podawać z surówką.

Ocena: 0