Racuchy budyniowe - przepis na puszyste placuszki z patelni
Przepis na panierowane tofu - świetną przekąskę z sera sojowego

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Panierowane tofu świetnie smakuje z sosem sezamowym.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Panierowane tofu to rodzaj nuggetsów z sojowego sera. To smaczna, wysokobiałkowa przekąska dla tych, którzy nie jadają mięsa, choć mięsożercom również będzie smakowała.
Składniki
tofu
1 jajko
oregano
bazylia
estragon
pieprz
2-3 łyżki bulionu warzywnego
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
Jajko rozmącić i dodać do niego przyprawy oraz bulion.
Do drugiego naczynia wysypać tartą bułkę.
Kawałki tofu najpierw moczyć w jajku, a następnie obsypywać bułką tartą.
Panierowane tofu układać na patelni, na mocno rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron około 3 minuty.
Podawać z surówką.