Przepis na panierowane tofu - świetną przekąskę z sera sojowego

2021-03-29
Panierowane tofu
Autor: Shutterstock Panierowane tofu świetnie smakuje z sosem sezamowym.
łatwy
20 min
4

Panierowane tofu to rodzaj nuggetsów z sojowego sera. To smaczna, wysokobiałkowa przekąska dla tych, którzy nie jadają mięsa, choć mięsożercom również będzie smakowała.

SKŁADNIKI

  • tofu
  • 1 jajko
  • oregano
  • bazylia
  • estragon
  • pieprz
  • 2-3 łyżki bulionu warzywnego
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajko rozmącić i  dodać do niego przyprawy oraz bulion.
  • Do drugiego naczynia wysypać tartą bułkę.
  • Kawałki tofu najpierw moczyć w jajku, a następnie obsypywać bułką tartą.
  • Panierowane tofu układać na patelni, na mocno rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron około 3 minuty.
  • Podawać z surówką.