Wielkanocny mazurek ananasowy [WIDEO+GALERIA]
Kotlety z grzybów: jak zrobić

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Do przygotowania kotletów można użyć również pieczarek.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Kotlety z grzybów to pyszne danie, które przyrządza się prawie tak samo jak kotlety mielone. Podajemy dobry przepis na kotlety z grzybów. Sprawdź, jak je przygotować.
Składniki
1/2 kg grzybów (koźlarze, borowiki)
10 dag cebuli
10 dag bułki czerstwej
1 jajo
bułka tarta
sól
pieprz
mleko
woda
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paseczki
Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć razem z grzybami. Dodać trochę wody i dusić do odparowania.
Bułkę namoczyć w mleku i zemleć.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Uformować kotlety o grubości 2 cm, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z 2 stron na złoty kolor.