Kotlety z grzybów: jak zrobić

Kotlety z grzybów: jak zrobić

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Do przygotowania kotletów można użyć również pieczarek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kotlety z grzybów to pyszne danie, które przyrządza się prawie tak samo jak kotlety mielone. Podajemy dobry przepis na kotlety z grzybów. Sprawdź, jak je przygotować.

Składniki

  • 1/2 kg grzybów (koźlarze, borowiki)

  • 10 dag cebuli

  • 10 dag bułki czerstwej

  • 1 jajo

  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • mleko

  • woda

  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paseczki

  • Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć razem z grzybami. Dodać trochę wody i dusić do odparowania.

  • Bułkę namoczyć w mleku i zemleć.

  • Wszystkie składniki połączyć ze sobą.

  • Uformować kotlety o grubości 2 cm, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z 2 stron na złoty kolor.

Ocena: 5