Cukinia faszerowana kiełbasą

Cukinia faszerowana kiełbasą

Autor Zdjęcia: mat. pras. Madej Wróbel

Cukinia faszerowana kiełbasą i żółtym serem 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Cukinia faszerowana kiełbasą to jedna z najsmaczniejszych przekąsek, którą warto przyrządzić, gdy tylko na straganach pojawi się świeża cukinia. Sprawdź, jak zrobić zapiekane łódeczki z cukinii nadziewane kiełbasą i żółtym serem. 

Składniki

  • Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 600 g

  • Cukinia 2 sztuki

  • Czerwona cebula 200 g

  • Ser żółty 250 g

  • Oliwa

  • Sól

  • Pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Obierz kiełbasę ze skóry, a następnie pokrój w drobną kostkę.

  • Posiekaj cebulę, również w drobną kostkę.

  • Wrzuć kiełbasę na rozgrzaną patelnię, po chwili dodaj cebulę. Smaż przez kilka minut, aż poczujesz intensywny aromat kiełbasy.

  • Przekrój cukinię w poprzek i wydrąż środki.

  • Nafaszeruj połówki cukinii kiełbasą. Nie żałuj farszu, dołóż jeszcze trochę. Oprósz solą i pieprzem.

  • Połóż na każdej cukinii słupki żółtego sera.

  • Zapiekaj przez 30 minut w 150 stopniach C. Podziwiaj efekt końcowy i zjedz ze smakiem.

Ocena: 4,5