W książce kucharskiej „Domowa kuchnia polska” Małgorzata Caprari zebrała 375 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujące wszystko to, co jest nam obecnie w stanie zaoferować handel. Żyjemy w czasach chronicznego pośpiechu, tak więc podane receptury są z konieczności nieskomplikowane i niezbyt pracochłonne, a mimo to przygotowane na ich podstawie potrawy zachowują tradycyjne walory smakowe.
Przepisy zebrane w książce „Domowa kuchnia polska” mogą wam towarzyszyć na co dzień. Pozwolą docenić uroki polskiej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem owej wiecznie niezależnej, „rogatej” polskiej duszy.
„Domowa kuchnia polska” to doskonały prezent nie tylko dla smakoszy, ale także dla początkujących kucharzy. To świetny przewodnik po kuchni polskiej w wydaniu domowym, oferującym proste przepisy, choć nie mniej wyrafinowanym niż kuchnia wysoka reprezentowana przez profesjonalistów.
Patronat medialny nad publikacją sprawuje Magazyn kocioł oraz portal beszamel.pl