Sok z kiszonych buraków na odporność i dobrą morfologię
Nalewka z malin na spirytusie - jak zrobić? Dobry przepis [WIDEO]
![Nalewka z malin na spirytusie - jak zrobić? Dobry przepis [WIDEO]](https://cdn2.beszamel.smcloud.net/t/thumbs/660/441/1/user_photos/1310/nalewka-z-malin-na-spirytusie-jak-zrobic-dobry.jpg)
Autor Zdjęcia: Shutterstock
Malinówka, czyli nalewka z malin na spirytusie, to naturalne lekarstwo na czas zimowych przeziębień
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 8 OSÓB
Nalewka z malin na spirytusie ma bardzo prosty przepis. Weź maliny, dodaj cukier i zalej spirytusem. Następnie... Poświęć kilkanaście minut, a potem wykaż się cierpliwością przez kilka tygodni, a możesz delektować się pyszną nalewką z malin na spirytusie!
Składniki
1 kg malin
0,5 l spirytusu
0,5 kg cukru
Przygotowanie krok po kroku:
Na początku należy przebrać maliny i wyrzucić te, które są zepsute. Następnie owoce płuczemy i osuszamy, pozbywamy się wszelkich listków i szypułek.
Potem do wielkiego słoja wrzucamy maliny, zasypujemy je cukrem i zalewamy spirytusem. Odstawiamy na około 6 tygodni.
Co kilka dni należy wstrząsnąć słojem. Po 6 tygodniach trzeba przecedzić nalewkę przez gazę i przelać ją do butelek.
Przepisy na pyszne nalewki znajdziecie w wydanej pod patronatem Beszamel.pl przez wydawnictwo HARDE książce Anny Szubińskiej "Nalewki. Natura zamknięta w butelce". Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.
Polecamy też:
Nalewka malinowa babci Zosi - tradycyjny przepis