Sok z kiszonych buraków na odporność i dobrą morfologię
Jagodowe mohito - przepis na wyśmienity, letni drink

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Jagodowe mojito nie tylko świetnie smakuje, ale także rewelacyjnie wygląda.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 5 MINUT
Porcja dla: 1 OSÓB
Jagodowe mojito ma szansę stać się prawdziwą gwiazdą letnich przyjęć w ogrodzie. To lekki, orzeźwiający koktajl, który niejednemu zaszumi i zawróci w głowie.
Składniki
pół szklanki czarnych jagód lub borówek amerykańskich
8 świeżych liści mięty
1 łyżeczka cukru
2 łyżki soku z limonki
50 ml jasnego rumu
100 ml prosecco
kruszony lud
Przygotowanie krok po kroku:
Odłóż kilka 6-8 borówek, a resztę wrzuć do szklanki. Dodaj liście mięty, sok z limonki i cukier i ugnieć wszystko drewnianą łyżką.
Wypełnij szklankę do połowy kruszonym lodem, wlej rum i zamieszaj.
Dopełnij szklankę schłodzonym prosecco. Drinka można ozdobić całymi owocami, listkami mięty i plasterkiem limonki.