Domowy napój cytrynowy jak sprite - podajemy sprawdzony przepis
Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Piwny koktajl z brzoskwiń i whisky można ozdobić łodyżkami ziół
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky to nowy trend wśród alkoholowych drinków. Bardzo łatwo go przygotować, jeśli jesteście szczęśliwymi posiadaczami miksera kielichowego, blendera lub malaksera. Schłodzony koktajl dla dorosłych polecamy na imprezowe wieczorki.
Składniki
3 szklanki pokrojonych brzoskwiń świeżych, gotowanych lub mrożonych
1 szklanka piwa typu lager
50 ml whisky
25 ml soku z cytryny
lód
Przygotowanie krok po kroku:
Kilka kawałków brzoskwini zachować do dekoracji.
Pokrojone brzoskwinie w malakserze lub blenderze zmiksować z sokiem z cytryny, piwem i whisky.
Do szklaneczek wrzucić po kilka kostek lodu i kawałków brzoskwini.
Napełnić szklanki koktajlem.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska