Szybki gulasz z indyka z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Szybki gulasz z indyka to danie łatwe w przygotowaniu, sycące i dostarczające wielu składników odżywczych. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 330 kcal.
SKŁADNIKI
- 120 g piersi z indyka
- 1/3 cebuli
- kilka małych pieczarek
- 1 łyżka oliwy/oleju
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 100 ml mleka
- 1 mała marchewka
- kilka gałązek szczypiorku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pierś pokroić na kawałki, przyprawić. Pieczarki przekroić na pół, cebulę i marchewkę pokroić w kostkę.
- Indyka podsmażyć na oliwie. Pod koniec smażenia dodać pieczarki i cebulę.