Jajka buraczkowo-koperkowe - wielkanocny przysmak
2022-04-12
łatwy
10 min
4
Jajka faszerowane lekko pikantną ćwikłą będą idealnie pasowały do wielkanocnych mięs i pasztetów. Są nie tylko pyszne, ale i bardzo dekoracyjne i zdrowe!
SKŁADNIKI
- 6 jajek
- 3 łyżki ćwikły
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- koperek świeży, mrożony lub suszony
- pieprz czarny mielony
- sól czosnkowa
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotuj na twardo (5 minut). Po ostudzeniu, przekrój na pół i oddziel żółtka od białek.
- Żółtka przełóż do miseczki. Dodaj ćwikłę i majonez, wymieszaj.
- Kolor powinien być intensywnie różowy, jednolity. Połącz masę z przyprawami.
- Za pomocą małej łyżeczki formuj porcje i nadziewaj ugotowane połówki białek.
- Udekoruj jajka posypując je koperkiem.
Jak zrobić dobry chrzan domowy?