Grecki omlet z pomidorami i fetą. Idealny na śniadanie lub kolację
Dieta wegetariańska
Grecki omlet z pomidorami i fetą to doskonały wybór nie tylko na śniadanie, ale również na kolację. Jedna porcja zawiera tylko 195 kcal, więc jest idealny na diecie. Zobacz, jak przygotować smakowity grecki omlet. Oto szczegółowy i prosty przepis na grecki przysmak.
Jak zrobić grecki omlet z pomidorami i fetą?
Przepis na to pełne greckich smaków śniadanie nie jest skomplikowany, a lista składników obejmuje kilka prostych produktów. Przygotowanie zajmuje kilka minut. Już w czasie smażenia czuć obłędny aromat puszystego omletu z pomidorami i fetą.
Jak usmażyć wyśmienity grecki omlet wzbogacony serem feta i dorodnymi pomidorami? Z tym sprawdzonym przepisem zawsze się udaje i zachwyca smakiem.
- 1. krok - zmiksowanie jajek z mlekiem, mąką i wodą
- 2. krok - przelanie ciasta na rozgrzaną patelnię
- 3. krok - ułożenie pomidorów, sera feta i papryki
- 4. krok - smażenie omletu na patelni, aż jajka się zetną do odpowiedniej konsystencji
Zajrzyj do naszej galerii i zobacz inne przepisy na omlety.
SKŁADNIKI
- 3 jajka
- 2 średnie pomidory
- 1/2 strąka zielonej papryki
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki mleka 0,5 proc.
- 2 łyżki sera feta w kostkach
- 1 łyżeczka oleju
- woda mineralna gazowana
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka, mąkę, mleko i wodę zmiksuj. Wylej na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem.
- Po chwili podważ brzegi omletu, aby masa spłynęła na dno patelni.
- Na wierzchu ułóż fetę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz obrane i pokrojone w kostkę pomidory.
- Trzymaj na małym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną.
- Podawać na śniadanie lub na kolację.