TYLKO KISZONKI: o kiszeniu, fermentowaniu i soleniu żywności [KSIĄŻKA]
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki książce Fern Green z Zielonej serii TYLKO KISZONKI dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów. Przekonuje nas o tym Fern Green w swojej przepięknie zilustrowanej książce TYLKO KISZONKI.
Fern Green – stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni we własnym hotelu butikowym. Stała współpracowniczka luksusowych magazynów kulinarnych i dekoratorskich, dla których przygotowuje stylizacje potraw.
TYLKO KISZONKI, Fern Green
PREMIERA 15.02.2018
Format 142x202 mm
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 160
Cena 29,99