TYLKO KISZONKI: o kiszeniu, fermentowaniu i soleniu żywności [KSIĄŻKA]

2018-02-09 14:53

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki książce Fern Green z Zielonej serii TYLKO KISZONKI dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. 

TYLKO KISZONKI: książka o kiszeniu, fermentowaniu i soleniu żywności
Autor: materiały prasowe Buchmann TYLKO KISZONKI to świetna książka dla tych, co chcą jeść zdrowo.

Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów. Przekonuje nas o tym Fern Green w swojej przepięknie zilustrowanej książce TYLKO KISZONKI. 

Fern Green – stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni we własnym hotelu butikowym. Stała współpracowniczka luksusowych magazynów kulinarnych i dekoratorskich, dla których przygotowuje stylizacje potraw.

TYLKO KISZONKI, Fern Green

PREMIERA 15.02.2018

Format 142x202 mm

Oprawa miękka ze skrzydełkami

Ilość stron 160

Cena 29,99