Parówki smażone z brokułami i pieczarkami na szybki i oszczędny obiad
2021-10-07
łatwy
20 min
4
Wystarczy 20 minut, by przygotować smaczny obiad, który nie naruszy domowego budżetu. Kilka prostych składników i dobrze dobrane przyprawy to podstawa smacznego i oszczędnego gotowania.
SKŁADNIKI
- 6 parówek
- 1 niewielki brokuł
- 8 pieczarek
- 2 czerwone cebule
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Parówki obrać z osłonek i pokroić ukośnie. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
- Brokuła podzielić na różyczki opłukać i włożyć na 3 min. do wrzątku. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.
- Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i pieczarki, a następnie dodać parówki i brokuła. Przyprawić i smażyć na małym ogniu 10 min, często mieszając.