Parówki smażone z brokułami i pieczarkami na szybki i oszczędny obiad

2021-10-07
Parówki smażone z brokułami i pieczarkami
Autor: Shutterstock Parówki smażone z brokułami i pieczarkami można przygotować  w 20 min.
łatwy
20 min
4

Wystarczy 20 minut, by przygotować smaczny obiad, który nie naruszy domowego budżetu. Kilka prostych składników i dobrze dobrane przyprawy to podstawa smacznego i oszczędnego gotowania.

SKŁADNIKI

  • 6 parówek
  • 1 niewielki brokuł
  • 8 pieczarek
  • 2 czerwone cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Parówki obrać z osłonek i pokroić ukośnie. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
  • Brokuła podzielić na różyczki opłukać i włożyć na 3 min. do wrzątku. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.
  • Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i pieczarki, a następnie dodać parówki i brokuła. Przyprawić i smażyć na małym ogniu 10 min, często mieszając.