Zupa z białej rzodkwi z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Zupa z białej rzodkwi to świetny pomysł na przygotowanie tego nieco zapomnianego, a bardzo wartościowego warzywa. Porcja zupy wg przepisu przygotowanego przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera dostarcza 160 kcal.
SKŁADNIKI
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 mały ziemniak
- 1 mała marchewka
- 0,5 białej rzodkwi
- 1 łyżka kiełków rzodkiewki
- 1 łyżeczka prażonych pestek dyni
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę.
- W rondlu rozpuścić masło, wrzucić warzywa, podsmażyć.
- Zalać gorącym bulionem, gotować około 20 min. Następnie zmiksować.
- Podawać z kiełkami i prażonymi pestkami dyni.