Zupa rybna z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Zupa rybna to jedno z tych dań, które albo się lubi albo nie. Jeśli należysz do grona miłośników, wypróbuj przepis przygotowany przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. TA wersja rybnej jest smaczna, zdrowa i dostarcza 200 kcal.
SKŁADNIKI
- 200 ml wody
- 100 g filetu sandacza
- 1 mała marchewka
- ¼ korzenia selera
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki mleczka kokosowego
- 1 ząbek czosnku
- 1/3 pęczka szczypiorku
- naturalna wegeta
- ½ łyżeczki kurkumy
- pieprz cayenne
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze porcje.
- Warzywa umyć, obrać pokroić w talarki. Szczypiorek posiekać.
- W garnku zagotować wodę z warzywami. Po 15 min dodać rybę.
- Przyprawić. Dodać sos sojowy i mleczko kokosowe.
- Gotować 10 min do miękkości warzyw.