Twarożek z tuńczykiem i kaparami
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Przepis na smaczne, lekkostrawne śniadanie: twarożek z tuńczykiem, kaparami i papryczkami zamiast tradycyjnych rzodkiewek i szczypiorku. Wypróbuj to oryginalne połączenie, jeśli lubisz eksperymentować z tradycją. Podajemy recepturę!
SKŁADNIKI
- 300 g twarożku o niskiej zawartości tłuszczu
- 3 marynowane ostre papryczki
- Tuńczyk w zalewie
- Kapary
- Pieprz ziołowy
- Natka pietruszki
- Sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Twarożek rozgnieść. Tuńczyka lekko posiekać widelcem. Wymieszać z twarożkiem.
- Papryczki drobno pokroić. Dorzucić do twarożku razem z kaparami i natką pietruszki.
- Przyprawić pieprzem i solą.
- Wstawić do lodówki na 15 minut przed podaniem.