Szpinakowe sakiewki to najlepszy sposób na śniadanie. Smak i wygląd do pary

Przepyszne i proste do przygotowania sakiewki z szynką, serem i szpinakiem to wspaniały pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie i aromatyczne. Są proste do przygotowania, pięknie wyglądają i smakują obłędnie.
Proste śniadanie dla całej rodziny. Przepyszne sakiewki z nadzieniem
Aromatyczne i proste do przygotowania sakiewki ze szpinakiem, szynką i serem to wspaniałe śniadanie, które pięknie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje. Prawdziwa uczta na talerzu przy minimalnym wysiłku. Wychodzą chrupiące z zewnątrz i pełne smaku w środku.
Jeśli zależy nam na szybkim i prostym śniadaniu, to sprawdzi się idealnie. Przy okazji jest jednak ciekawą alternatywą dla jajecznicy czy kanapek z szynką i serem. Te wytrawne sakiewki są dziecinnie proste do przygotowania, a smakują wybornie.
Jeśli chcemy możemy z nimi trochę poeksperymentować. Świetnie będzie pasował do nich również sos beszamelowy czy czosnkowy. Możemy również dodać do nich odrobinę serka wiejskiego. Sprawdzi się również dodatek najróżniejszych warzyw jak na przykład pomidorów, papryki czy cebuli.
Te przepyszne sakiewki sprawdzą się na każdy dzień tygodnia. Pyszne, proste i aromatyczne będą królowały na każdym stole. A fakt, że są dziecinnie proste do przygotowania jest tylko kolejnym ich plusem. Nie ma więc co długo się nad nimi zastanawiać.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 łyżeczka masła
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli i pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 100 g szynki gotowanej
- 90 g szpinaku świeżego
- 100 g sera
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.
- Ciasto francuskie kroimy w kwadraty.
- Rozgrzewamy masło na patelni.
- Dodajemy posiekany czosnek i chwilę podsmażamy.
- Wrzucamy nasz szpinak i smażymy, aż zwiędnie.
- Szpinak doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
- Dodajemy pokrojoną w kosteczkę szybkę i dokładnie mieszamy.
- Szpinak nakładamy na środek każdego kwadratu.
- Posypujemy serem.
- Rogi każdego kwadratu zginamy do środka, tworząc sakiewkę.
- Pieczemy około 20 minut.