Omlet z kozim twarogiem i miętą
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Pyszny, puszysty omlet wypełniony nadzieniem z intensywnego w smaku koziego twarogu połączonego z orzeźwiającą świeżą miętą na pyszny początek dnia lub jego zakończenie.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 4 jajka
- 50 g koziego twarogu
- świeże liście mięty
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Miętę opłukać i posiekać, wymieszać z twarogiem.
- Jajka rozmącić i przyprawić solą i pieprzem.
- Masło roztopić na rozgrzanej patelni, wlać jajka i smażyć 3-5 min.
- Na ścięte jajka wyłożyć twaróg i smażyć jeszcze 1 min.
- Omlet złożyć na pół.