Jajka z nadzieniem maślano-cytrynowym i kawiorem
2021-03-29
łatwy
30 min
4
To przepis taki jakby nieco luksusowy :). Jajka z aksamitnym maślano-śmietanowym nadzieniem już smakują znakomicie. Do tego pyszny kawior i elgancka przystawka jest gotowa.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 6 jajek
- 1 małe opakowanie czerwonego kawioru
- 2 łyżki śmietany 22%
- 2 łyżki masła
- sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
- Wyjąć żółtka i utrzeć je ze śmietaną, masłem i sokiem z cytryny na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem.
- Mesą nadziać jaja za pomocą szprycy. Ozdobić odrobiną kawioru.