Jajka z nadzieniem maślano-cytrynowym i kawiorem

Jajka z kawiorem i ze śmietaną
Autor: Shutterstock Jajka z kawiorem to para idealna.
łatwy
30 min
4

To przepis taki jakby nieco luksusowy :). Jajka z aksamitnym maślano-śmietanowym nadzieniem już smakują znakomicie. Do tego pyszny kawior i elgancka przystawka jest gotowa.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 6 jajek
  • 1 małe opakowanie czerwonego kawioru
  • 2 łyżki śmietany 22%
  • 2 łyżki masła
  • sok z 1 cytryny
  • sól i pieprz
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
  • Wyjąć żółtka i utrzeć je ze śmietaną, masłem i sokiem z cytryny na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem.
  • Mesą nadziać jaja za pomocą szprycy. Ozdobić odrobiną kawioru.