Wiosenna sałatka czosnkowa - bomba witaminowa, idealna pod wódeczkę

Wiosenna sałatka czosnkowa - bomba witaminowa, idealna pod wódeczkę
Autor: Shutterstock Sałatka czosnkowa to fajny pomysł na wykorzystanie szczypiorku młodego czosnku
łatwy
15 min
4

Dieta wegetariańska

Sałatka czosnkowa to prawdziwa bomba witaminowa i idealny podkład na zakrapianą imprezę. Duża zawartość wszelkich witamin, super smak i doskonały wygląd. To także świetny pomysł na wykorzystanie szczypioru czosnku, który zazwyczaj wyrzucamy.

Składniki

700 g młodego szczypioru  czosnku

4 jajka

15 oliwek

4-5 łyżek oleju

pół pęczka natki pietruszki

ocet winny

sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Jajka ugotować na twardo i wystudzić

Ze szczypioru odciąć korzonki i posiekać go na 2-3-centymetrowe kawałki

Z oleju, octu, soli i pieprzu przygotować sos.

Czosnek wsypać do miseczki, zalać sosem, udekorować pokrojonymi jajkami na twardo i oliwkami, posypać natką pietruszki i podawać.

Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, ...

więcej