Wiosenna sałatka czosnkowa - bomba witaminowa, idealna pod wódeczkę
2021-05-30
łatwy
15 min
4
Dieta wegetariańska
Sałatka czosnkowa to prawdziwa bomba witaminowa i idealny podkład na zakrapianą imprezę. Duża zawartość wszelkich witamin, super smak i doskonały wygląd. To także świetny pomysł na wykorzystanie szczypioru czosnku, który zazwyczaj wyrzucamy.
SKŁADNIKI
- 700 g młodego szczypioru czosnku
- 4 jajka
- 15 oliwek
- 4-5 łyżek oleju
- pół pęczka natki pietruszki
- ocet winny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotować na twardo i wystudzić
- Ze szczypioru odciąć korzonki i posiekać go na 2-3-centymetrowe kawałki
- Z oleju, octu, soli i pieprzu przygotować sos.
- Czosnek wsypać do miseczki, zalać sosem, udekorować pokrojonymi jajkami na twardo i oliwkami, posypać natką pietruszki i podawać.
Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada