Świetna sałatka z fasolki szparagowej i jajek - przepyszna i prześliczna

Świetna sałatka z fasolki szparagowej i jajek - przepyszna i prześliczna
Autor: Shutterstock Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków i jajek - prosto i smakowicie
łatwy
35 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Sałatka z fasolki szparagowej i jajek pięknie się prezentuje na talerzu i znakomicie smakuje. Pożywna i idealna dla osób, które nie jedzą mięsa - dostarcza bowiem zdrowe roślinne białko i  cenne składniki jajek.

SKŁADNIKI

  • 400 g fasolki szparagowej
  • 4 jajka
  • 300 g ziemniaków
  • 3-4 łyżeczki kaparów
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1 ząbek czosnku
  • koperek
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie.
  • Ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku - uważając, by ich nie rozgotować.
  • Jajka ugotuj na twardo. Pokrój w ćwiartki, podobnie jak ziemniaki.
  • Fasolkę, ziemniaki i jajka przełóż do salaterki, dodaj sól, pieprz i sos z oliwy i musztardy z czosnkiem. Dodaj odsączone kapary. Całość delikatnie wymieszaj.
  • Sałatkę z fasolki szparagowej i jajka podawaj posypaną koperkiem
Fasolka szparagowa. Jakie właściwości mają fasolowe strączki? Co można zrobić z fasolki szparagowej?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej