Sałata z anchois, smażonymi kaparami i papryką z winegretem
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Sałatka z anchois i kaparami to ciekawy pomysł na pyszną kolację. Idealnie sprawdzi się na długie, wiosenne wieczory. Zobaczcie, jak ją zrobić.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie miksu sałat
- 6 filecików anchois (polecam słoikowe z Sycylii)
- 12 kaparów
- kilka czarnych oliwek
- ½ papryki czerwonej
- 2 szalotki lub 2 dymki
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wyłóż sałatę do naczynia.
- W mocno rozgrzanej oliwie z oliwek zrumień kapary i odsącz (nie wylewaj oliwy, ma ciekawy smak i może się jeszcze przydać).
- Na sałacie ułóż fileciki, oliwki, paprykę pokrojoną w paski i drobno posiekaną szalotkę.
- Całość posyp kaparami i polej sosem winegret.