Sałata masłowa z ogórkami i pomidorami - przepis na kolorową surówkę z sałaty masłowej

Sałata  masłowa z ogórkami i pomidorami - przepis na kolorową surówkę z sałaty masłowej
Autor: Shutterstock Sałata masłowa ma delikatny smak, pasują więc do niej dodatki o bardziej zdecydowanym charakterze.
łatwy
15 min
4

Dieta niskokaloryczna

Sałata masłowa z ogórkami i pomidorami to idealna wiosenna surówka. Sałata masłowa o lekko słodkawym smaku, bardzo delikatna, jest  doskonałym tłem dla bardziej zdecydowanych w smaku warzyw.

SKŁADNIKI

  • 1 główka sałaty masłowej
  • 2 średnie ogórki
  • 3-4 pomidory
  • małe  opakowanie sera typu bałkańskiego (feta, solan)
  • sos winegret

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Sałatę umyć i odwirować z nadmiaru wody. Liście rozdrobnić palcami.
  • Ogórki pokroić na półplasterki  grubości  ok. 0,5 cm.
  • Pomidory pokroić na ósemki.
  • Dodać warzywa do sałaty, posypać całość pokrojonym w kostkę serem i zalać sosem. Wymieszać i natychmiast  podawać.
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej