Marchewka po angielsku - delikatna i aksamitna

Marchewka po angielsku - delikatna i aksamitna
Autor: Shutterstock Marchewka po angielsku jest łatwa do przygotowania i ma delikatny naturalny smak
łatwy
20 min
4

Marchewka po angielsku to danie, które przygotujesz z łatwością. Dzięki dodatkowi masła marchewka ma aksamitną konsystencję i bardzo delikatny smak. Poznajcie prosty przepis na pyszną jarzynkę na ciepło do obiadu - marchewkę po angielsku

Składniki

10 średnich marchewek

2 łyżki masła

3/4 łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Marchewki obrać i ugotować w osolonej wodzie przez ok. 15 minut - pilnując, by były  al dente a nie rozgotowane.

Odcedzić i lekko wystudzić. Pokroić w cienkie półplasterki.

W garnuszku rozgrzać masło i  poddusić na nim marchewki - aż będą dokładnie obtoczone masłem i dogotowane. Powinno to trwać ok. 5 minut. 

Beszamel: Marchew – dlaczego warto jeść marchewkę?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, ...

więcej