Marchewka po angielsku - delikatna i aksamitna

Marchewka po angielsku - delikatna i aksamitna
Autor: Shutterstock Marchewka po angielsku jest łatwa do przygotowania i ma delikatny naturalny smak
łatwy
20 min
4

Marchewka po angielsku to danie, które przygotujesz z łatwością. Dzięki dodatkowi masła marchewka ma aksamitną konsystencję i bardzo delikatny smak. Poznajcie prosty przepis na pyszną jarzynkę na ciepło do obiadu - marchewkę po angielsku

SKŁADNIKI

  • 10 średnich marchewek
  • 2 łyżki masła
  • 3/4 łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Marchewki obrać i ugotować w osolonej wodzie przez ok. 15 minut - pilnując, by były  al dente a nie rozgotowane.
  • Odcedzić i lekko wystudzić. Pokroić w cienkie półplasterki.
  • W garnuszku rozgrzać masło i  poddusić na nim marchewki - aż będą dokładnie obtoczone masłem i dogotowane. Powinno to trwać ok. 5 minut. 
Beszamel: Marchew – dlaczego warto jeść marchewkę?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej