Sałatka z awokado i krewetkami: przepis na kulinarny poemat
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Sałatka z awokado i krewetkami może zachwycić twoją drugą połówkę - jest pyszna i wspaniale prezentuje się na stole. Z pewnością urozmaici romantyczną walentynkową kolację!
SKŁADNIKI
- 3 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 150 g krewetek koktajlowych
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyzki majonezu
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ łyżką tak, żeby nie uszkodzić łupiny.
- Pokrój miąższ w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
- Ugotuj krewetki.
- W misce wymieszaj awokado z posiekanymi koperkiem, selerem i czosnkiem.
- Dodaj krewetki i majonez.
- Dopraw wedle uznania i wymieszaj.
- Podawaj w łupinach po awokado.