Sałatka z awokado i krewetkami: przepis na kulinarny poemat

Sandra Osińska
Sałatka z awokado i krewetkami: przepis na kulinarny poemat
Autor: Shutterstock Sałatka z awokado i  krewetkami - delikatesowa i pyszna
łatwy
30 min
4

Sałatka z awokado i krewetkami może zachwycić twoją drugą połówkę - jest pyszna i wspaniale prezentuje się na stole. Z pewnością urozmaici romantyczną walentynkową kolację!

SKŁADNIKI

  • 3 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 150 g krewetek koktajlowych
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyzki majonezu
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ łyżką tak, żeby nie uszkodzić łupiny.
  • Pokrój miąższ w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
  • Ugotuj krewetki.
  • W misce wymieszaj awokado z posiekanymi koperkiem, selerem i czosnkiem.
  • Dodaj krewetki i majonez.
  • Dopraw wedle uznania i wymieszaj.
  • Podawaj w łupinach po awokado.
Sandra Osińska