Pikling z cebulą i jabłkiem

2021-03-26
Pikling z cebulą i jabłkiem
Autor: Shutterstock Jak zrobić pyszne śledzie z cebulą i jabłkiem?
łatwy
15 min
4

Pikling z cebulą i jabłkiem jest bogatym źródłem pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Zawiera sporo dobroczynnego tłuszczu, bo aż 16 g w 100 g. I to właśnie jest jego największa zaleta. Sprawdź, jak przygotować pikling z cebula i jabłkiem.

SKŁADNIKI

  • 2 piklingi (śledzie wędzone)
  • 2 jabłka
  • czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • biały pieprz
  • kilka gałązek koperku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Śledzie starannie oczyść z ości, zdejmij skórę, filety podziel na kawałki.
  • Cebulę obierz, pokrój w piórka.
  • Jabłka obierz, podziel na cienkie cząstki. Na talerzu ułóż kawałki ryby, cebuli i jabłka.
  • Majonez wymieszaj z jogurtem, przypraw solą i pieprzem.
  • Sałatkę polej sosem. Wstaw do lodówki na godzinę, przed podaniem udekoruj koperkiem.