Pikling z cebulą i jabłkiem
2021-03-26
łatwy
15 min
4
Pikling z cebulą i jabłkiem jest bogatym źródłem pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Zawiera sporo dobroczynnego tłuszczu, bo aż 16 g w 100 g. I to właśnie jest jego największa zaleta. Sprawdź, jak przygotować pikling z cebula i jabłkiem.
SKŁADNIKI
- 2 piklingi (śledzie wędzone)
- 2 jabłka
- czerwona cebula
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- biały pieprz
- kilka gałązek koperku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Śledzie starannie oczyść z ości, zdejmij skórę, filety podziel na kawałki.
- Cebulę obierz, pokrój w piórka.
- Jabłka obierz, podziel na cienkie cząstki. Na talerzu ułóż kawałki ryby, cebuli i jabłka.
- Majonez wymieszaj z jogurtem, przypraw solą i pieprzem.
- Sałatkę polej sosem. Wstaw do lodówki na godzinę, przed podaniem udekoruj koperkiem.