Przepis na Wielkanoc: smażone jajka faszerowane z szynką

2021-03-29
jajka na Wielkanoc
Autor: Shutterstock Smażone jajka faszerowane to pyszna zakąska 
średni
45 min
4

Jajka faszerowane szynką mogą stanowić smaczną wielkanocną przekąskę. Poznaj nasz y przepis na Wielkanoc: pyszne jajka faszerowane szynką i obsmażane.

SKŁADNIKI

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ogórki konserwowe
  • 50 g szynki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól l pieprz
  • po 2 łyżki tartej bułki i ziaren sezamu do panierowania

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż na połowę. Wyjąć łyżeczką białka i żółtka.
  • Jajka, szynkę i ogórki pokroić w kostkę, dodać natkę, majonez, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.
  • Masą napełnić skorupki, obsypać tartą bułką zmieszaną z sezamem.
  • Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, kładąc panierowaną stroną na patelnię.
  • Jajka faszerowane szynką najlepiej podawać ciepłe, ale na zimno też smakują wybornie.
Redakcja
więcej