Przepis na Wielkanoc: smażone jajka faszerowane z szynką
2021-03-29

średni
45 min
4
Jajka faszerowane szynką mogą stanowić smaczną wielkanocną przekąskę. Poznaj nasz y przepis na Wielkanoc: pyszne jajka faszerowane szynką i obsmażane.
SKŁADNIKI
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 ogórki konserwowe
- 50 g szynki
- 2 łyżki majonezu
- sól l pieprz
- po 2 łyżki tartej bułki i ziaren sezamu do panierowania
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż na połowę. Wyjąć łyżeczką białka i żółtka.
- Jajka, szynkę i ogórki pokroić w kostkę, dodać natkę, majonez, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.
- Masą napełnić skorupki, obsypać tartą bułką zmieszaną z sezamem.
- Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, kładąc panierowaną stroną na patelnię.
- Jajka faszerowane szynką najlepiej podawać ciepłe, ale na zimno też smakują wybornie.