Pasta z żółtego sera z mortadelą

2021-03-29
Pasta z żółtego sera z mortadelą
Autor: Shutterstock
łatwy
10 min
4

Pasta z żółtego sera z mortadelą to świetny sposób na wykorzystanie resztek z lodówki. Jeśli pozostały ci końcówki produktów, na które już nie masz ochoty, połącz je, aby uzyskać nowy smak. Taka pasta to smaczny dodatek do pieczywa.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 200 g ostrego sera żółtego
  • 150 g mortadeli
  • 2 ogórki konserwowe
  • majonez

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ser i mortadelę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
  • Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem lub krakersami.