Paluszki serowe z kminkiem - pyszna przekąska lub dodatek do zupy
2021-03-29

łatwy
0 min
4
Paluszki serowe z kminkiem są świetną domową przegryzką, świetnie smakują podane na przykład do piwa. Ale można też wykorzystać je jako składnik dania obiadowego, podając je zamiast pasztecików do czerwonego barszczu.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 150 g maąki
- 150 g twarogu
- 150 g masła
- 1 jajko
- sól
- kminek, czarnuszka, sezam
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ser przetrzeć przez sito, a następnie posiekać z masłem, mąką i żółtkiem.
- Gdy składniki się połączą zagnieść ciasto i uformować paluszki.
- Ułożyć paluszki na blasze wyłożonej papierem, na wierzchu posmarować białkiem, posypać solą i ziarnami.
- Piec w 170 st. C przez 15 min.