Tortilla z indykiem i żurawiną - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Tortillę z indykiem i żurawinami możesz przygotować szybko na każdy posiłek w ciągu dnia. Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i sycąca. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.
SKŁADNIKI
- 1 plaster tortilli, najlepiej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka suszonej żurawiny
- 50 g upieczonego mięsa z indyka
- 20 g szpinaku baby
- 1 łyżka serka naturalnego do smarowania
- oregano suszone
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Tortillę podgrzać na patelni, wyłożyć na talerz. Posmarować ją serkiem.
- Wyłożyć na to wszystkie składniki: żurawinę, upieczonego wcześniej indyka, szpinak. Posypać oregano.
- Złożyć tortillę i podawać jeszcze ciepłą.