Panierowana kalarepka - prosty przepis na kalarepę w panierce

2021-03-29
SzU
Panierowana kalarepa
Autor: Shutterstock Kalarepa w panierce, to sposób na szybki, bezmięsny obiad.
łatwy
30 min
4

Panierowana kalarepka może być ciekawą alternatywą dla schabowego. Takie niby kotlety z kalarepki można podać z frytkami i sałatką z pomidorów albo zjeść z ulubionym dipem.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kalarepkę umyć, obrać i pokroić w plasterki ok 1 cm.
  • Plastry ugotować al dente w bulionie lub wodzie, wyjąć z garnka i ostudzić.
  • Podgotowaną kalarepę oprószyć delikatnie pieprzem cayenne i solą.
  • Panierować w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i tartej bułce.
  • Smażyć na złoty kolor.
SzU