Fasola po meksykańsku - jak zrobić?

2021-03-29
Fasola po meksykańsku
Autor: photos.com Fasola - pyszne i zdrowe warzywo.
łatwy
15 min
4

Fasola po meksykańsku to pyszne danie z fasoli, które można zjeść samodzielnie, chociaż oryginalnie podaje się je jako dodatek do dań mięsnych. Podajemy dobry przepis na fasolę po meksykańsku.

SKŁADNIKI

  • 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli albo fasoli z puszki
  • 1/2 szklanki oliwy
  • cebula
  • szklanka wywaru z gotowania fasoli
  • 15 dag białego sera
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Posiekaną cebulę zeszklij na oleju, dodaj fasolę i wywar, a następnie dokładnie ugnieć.
  • Smaż do odparowania płynu, mieszając. Dopraw solą.
  • Posyp pokruszonym serem. Podawaj do pieczonego mięsa.