Pracownicy Grupy PEKAES wydali własną Książkę Kucharską [RECENZJA]
Pracownicy PEKAES, dobrze wszystkim znanej grupy firm branży transportu, spedycji i logistyki, stworzyli unikatową publikację zatytułowaną Książka Kucharska – Popisowe przepisy Zespołu PEKAES. Pracę nad książką potraktowano bardzo poważnie. Książka zawiera kilkadziesiąt różnorodnych receptur na wyśmienite dania. Wszystkie zilustrowano pysznymi fotografiami. Popisowe przepisy można pobrać w wersji pdf na stronie www.pekaes.pl
Na początku 2017 roku firma ogłosiła wewnętrzny konkurs i zainicjowała akcję wspólnego tworzenia książki kucharskiej. Projekt spotkał się z dużym zainteresowaniem pracowników Grupy PEKAES z całej Polski.
− Cieszymy się, że nasza inicjatywa została przyjęta przez Pracowników z entuzjazmem. Adres zgłoszeniowy bardzo szybko zapełniał się różnorodnymi pomysłami na smakowite potrawy rekomendowane przez nasz Zespół. Przepisy gromadziliśmy do końca października, aby cały zbIór wydać w formie książki, która jako niespodzianka noworoczna trafiła do naszych Klientów, Partnerów oraz Współpracowników − stwierdza Joanna Więckowska, Kierownik Działu Marketingu i Komunikacji PEKAES.
Aby ułatwić korzystanie z książki, przepisy odpowiednio pogrupowano i opatrzono ikonką nawiązującą do kategorii danego dania. Ponadto wyróżniono przepisy, które w firmowym konkursie zdobyły tytuł Przepisu Kwartału. Wśród polecanych receptur znalazło się wiele ciekawych propozycji między innymi na roladę szpinakową z wędzonym łososiem, krakersową przekąskę, czyli wytrawny tort imprezowy, a także oryginalne sycylijskie kuleczki z mięsem mielonym czy ciasto drożdżowe z białą czekoladą i malinami. Książka dostępna jest w wersji pdf tutaj.