Polski finał konkursu barmańskiego World Class - gdzie i kiedy pokaz otwarty dla widzów?
Drinki i koktajle cię krecą? Chcesz wiedzieć czy na topie są wstrząśnięte czy zmieszane? Koniecznie zobacz 13 mistrzów barmańskich pod jednym dachem. Otwarta dla publiczności rywalizacja 13 najlepszych, polskich barmanów – o przepustkę na finały światowego konkursu World Class w Meksyku - do oglądania na żywo w niedzielę, 21 maja w warszawskiej Villi Foksal.
O wyjazd na finały World Class Competition w Meksyku rywalizuje 13 barmanów, w tym siedmioro z Warszawy, trzech z Krakowa oraz przedstawiciele Gdańska, Łodzi i Osieku. Najbardziej widowiskowa z konkurencji w krajowym finale to „Fast & Curious”. Zawodnicy staną przed wyzwaniem stworzenia od 3 do 6 koktajli w zaledwie 7 minut!
Trzynastkę wirtuozów sztuki barmańskiej będzie można obserwować na żywo 21 maja w godz. 13:00 – 17:00, w otwartej Rezydencji Koktajlowej World Class w Villa Foksal w Warszawie. Wstęp wolny!
W krajowym finale rywalizować będą:
Karim Bibars i Dominik Mazur (Charlie),
Sara Hamadyk (Bibenda Bar & Restaurant),
Marcin Kruk (Kita Koguta),
Janusz Lemiesz (Bar Koszyki),
Jakub Magnuszewski (6 Cocktails)
Emil Oponowicz (Woda Ognista).
Krzysztof Kalita (Kraina Szeptów),
Andrzej Rachwalski (Z Ust Do Ust)
Tomasz Źródłowski (Mercy Brown).
Grzegorz Rathnau (Flisak 76'),
Bartłomiej Wójcik (Restauracja Gronowalski)
Krzysztof Ciemiera (alterMOLO).
Dla miłośników koktajli i kibiców organizator przewidział dodatkowe atrakcje w strefach koktajlowych:
Strefa Don Julio – chill out w iście meksykańskim stylu! Grill, prawdziwa piniata i pyszna Margarita z samodzielnie wybranych owoców!
Bulleit Studio – spróbuj sił w plenerowym studio tatuażu, przy szklance wyśmienitego burbonu.
Say #Lovescotch – opowiedz barmanowi o sobie i dowiedz się, jaki koktajl Old Fashioned pasuje do Ciebie.
Botanical Garden Tanqueray No. TEN– wybierz owoce i zioła ze szklarni, by stworzyć swój własny dżin z tonikiem!
Ketel One Kitchen – zasmakuj wyśmienitej Krwawej Mary na bazie świeżych warzyw i owoców.