Otwórz się na róż - spróbuj różowego cydru
Cydr Lubelski otwiera sezon orzeźwienia, wprowadzając do swojej oferty wakacyjną edycję limitowaną – różowy Cydr Lubelski Rose!
Obecnie na rynku dostępnych jest kilka rodzajów Cydru Lubelskiego, takich jak Klasyczny, Antonówka, Niefiltrowany czy Miodowy, a także jego gruszkowy brat czyli Perry Lubelski. Ich smaki są różne, ale łączy je proces produkcji oparty na 100% świeżo tłoczonym soku z jabłek lub gruszek, brak barwników i aromatów oraz naturalny smak, który jest znakiem rozpoznawczym całej marki.
Cydr różowy przygotowany jest w 100% ze świeżego soku z jabłek. Skąd zatem pochodzi charakterystyczny, różowy kolor? Cydr Lubelski Rose swoją niepowtarzalną barwę zawdzięcza odmianie jabłek o czerwonym miąższu – Red Love. Ta wyjątkowa odmiana charakteryzuję się ogromną ilością przeciwutleniaczy, a także posiada ponad 30 razy więcej antyoksydantów niż inne odmiany jabłoni.
Sok z odmiany Red Love jest kupażowany z sokami z innych odmian jabłek, a następnie poddawany naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze składniki jabłek oraz autentyczną kompozycję smaków i aromatów