Najłatwiejsze ciastka świata. Szok, jakie to pyszne!

Sonia Bohosiewicz piecze najłatwiejsze ciastka świata. Szok, jakie to pyszne!
Autor: Shutterstock

Kuchnia amerykańska obfituje w przepyszne wynalazki z dobrze znanych produktów spożywczych. Wypróbujcie obłędny przepis na najłatwiejsze ciastka świata z płatków kukurydzianych i mleka skondensowanego. Ciastka idealne do kawy!

Muffinki i babeczki (cupcake) – co warto wiedzieć o tych najłatwiejszych ciastkach?

Przygotowanie NAJŁATWIEJSZYCH CIASTEK ŚWIATA jest szalenie proste.

Składniki:

  • 1 opakowanie (500 g) płatków kukurydzianych
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego
  • 0,5 opakowania słonecznika łuskanego
  • 1 opakowanie płatków migdałowych
  • 1 opakowanie orzechów włoskich

Przygotowanie:

  1. Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 180°C.
  2. W misce najpierw mieszamy wszystkie suche składniki. Potem dolewamy mleko i znowu mieszamy.
  3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  4. Za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta.
  5. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do lekkiego zrumienienia. Zajmie to zaledwie 8 minut.
  6. Następnie wyjmujemy blachę z ciastkami i czekamy kolejne 8 minut, by ciastka się zestaliły. 
  7. Gotowe!
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE