Muffinki i babeczki (cupcake) – co warto wiedzieć o tych najłatwiejszych ciastkach?
Przygotowanie NAJŁATWIEJSZYCH CIASTEK ŚWIATA jest szalenie proste.
Składniki:
- 1 opakowanie (500 g) płatków kukurydzianych
- 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego
- 0,5 opakowania słonecznika łuskanego
- 1 opakowanie płatków migdałowych
- 1 opakowanie orzechów włoskich
Przygotowanie:
- Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 180°C.
- W misce najpierw mieszamy wszystkie suche składniki. Potem dolewamy mleko i znowu mieszamy.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
- Za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta.
- Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do lekkiego zrumienienia. Zajmie to zaledwie 8 minut.
- Następnie wyjmujemy blachę z ciastkami i czekamy kolejne 8 minut, by ciastka się zestaliły.
- Gotowe!