Najłatwiejsze ciastka świata. Szok, jakie to pyszne!

2022-01-21 9:04

Kuchnia amerykańska obfituje w przepyszne wynalazki z dobrze znanych produktów spożywczych. Wypróbujcie obłędny przepis na najłatwiejsze ciastka świata z płatków kukurydzianych i mleka skondensowanego. Ciastka idealne do kawy!

Sonia Bohosiewicz piecze najłatwiejsze ciastka świata. Szok, jakie to pyszne!
Autor: Shutterstock
Muffinki i babeczki (cupcake) – co warto wiedzieć o tych najłatwiejszych ciastkach?

Przygotowanie NAJŁATWIEJSZYCH CIASTEK ŚWIATA jest szalenie proste.

Składniki:

  • 1 opakowanie (500 g) płatków kukurydzianych
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego
  • 0,5 opakowania słonecznika łuskanego
  • 1 opakowanie płatków migdałowych
  • 1 opakowanie orzechów włoskich

Przygotowanie:

  1. Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 180°C.
  2. W misce najpierw mieszamy wszystkie suche składniki. Potem dolewamy mleko i znowu mieszamy.
  3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  4. Za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta.
  5. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do lekkiego zrumienienia. Zajmie to zaledwie 8 minut.
  6. Następnie wyjmujemy blachę z ciastkami i czekamy kolejne 8 minut, by ciastka się zestaliły. 
  7. Gotowe!