Live Cooking Show z Diego Bongiovanni

2018-11-19 8:10

Gwiazda włoskiej gastronomii Diego Bongiovanni 21 listopada odwiedzi warszawską Focaccia Ristorante, gdzie będzie gotował na żywo dla polskiej publiczności. 

Diego Bongiovanni
Autor: Restauracja Focaccia Diego Bongiovanni kucharz, celebryta i gwiazda włoskiej telewizji

Diego Bongiovanni to jedna z najjaśniejszych i najbardziej interesujących osobowości włoskiej telewizji. Uważany za kulinarnego rewolucjonistę Diego jest nie tylko kucharzem, ale przede wszystkim celebrytą. Jego iście włoski temperament, niezwykła pasja gotowania, ciekawość wszystkiego co nowego, umiejętność nawiązania kontaktu z każdym człowiekiem i niesłychane zorganizowanie, czynią z niego gwiazdę wielkiego formatu. Sam o sobie mówi: Nie nazywaj mnie tylko szefem kuchni. Wprowadzam spustoszenie tam, gdzie jest rutyna. Zmieniam światło, jeśli nie widać kolorów. Maluję nowe kształty na starych płótnach. Uczę, jak radośnie korzystać z sezonowych produktów i jak kibicować każdemu daniu!

Jaki jest Diego Bongiovanni? Uwielbia bawić się stylami i trendami, jego kuchnia jest żywa, dania kolorowe, jednocześnie ekscentryczne, wyrafinowane i eleganckie. Ogromne znaczenie przykłada do detali, przekonany, że jak w życiu, tak i w kuchni, szczegół robi wielką różnicę. Jest dowcipny i czarujący. Zawsze uśmiechnięty i radosny, jakby nigdy nie opadał z sił. Przede wszystkim jest jednym z najlepszych ambasadorów kuchni włoskiej. 

W warszawskiej Focaccia Ristorante 21 listopada o godzinie 19.00 mistrz Diego Bongiovanni będzie czarował uczestników wieczoru włoskimi smakami z iście włoskim temperamentem. Włoskie słońce za sprawą Diego Bongiovanniego rozświetli na kilka godzin dżdżysty wieczór na Starówce.

Menu wieczoru w cenie 99 zł za osobę zapowiada się pysznie. Włoski mistrz przygotuje:

Focaccia z prosciutto crudo

Carpaccio z ośmiornicy z kremem jagodowym, groszkiem, parmezanem i octem balsamicznym

Ravioli z dynią i amarett na kremowym parmezanie

Saltinbocca alla romana z polędwiczki wieprzowej

Panna cotta z kruszonką, oliwą extra vergine i sosem owocowym

Kieliszek białego wina Bianchello del Metauro

Rezerwacja 22 829 69 69

Focaccia Ristorante w dawnym Pałacu Prymasowskim, obecnie Hotel Bellotto

ul. Senatorska 13/15, Warszawa