Jan Kuroń, znany kucharz poleca gotowanie w wolnowarze
Jan Kuroń został Ambasadorem marki Crock-Pot – pioniera i lidera w kategorii urządzeń do wolnego gotowania. Slow cooking, czyli gotowanie w stylu wolnym, opiera się na poddawaniu składników potrawy długotrwałej obróbce termicznej w temperaturze nieprzekraczającej 100°C. Ta forma gotowania pozwala na zachowanie głębszego smaku, aromatu oraz wartości odżywczych potrawy.
Ambasador marki Crock-Pot pochodzi z rodziny o bogatych tradycjach kulinarnych. Jan Kuroń mawia, że gotuje, odkąd pamięta. Kształcił się w prestiżowej szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Pracował w uznanych restauracjach w Polsce, we Włoszech, Hiszpanii i Portugalii. Słynie z tego, że gotując sięga po polskie, najchętniej sezonowe produkty. Jest pasjonatem idei slow cookingu.
- To filozofia gotowania, która jest mi niezmierne bliska, a której grupa miłośników w Polsce z każdym dniem się zwiększa – mówi Jan Kuroń. - Ta metoda gotowania świetnie sprawdza się, gdy dbamy o zdrowy tryb życia i prawidłowe odżywianie. Jest też pomocna w przygotowywaniu potraw wymagających długiego i mozolnego duszenia, jak różnego rodzaju mięsa czy potrawy warzywne na przykład leczo – wyjaśnia słynny kucharz.
Najwyższa jakość
Z tego powodu Jan Kuroń związał się z marką Crock-Pot, która jest pionierem i liderem wśród producentów wolnowarów.
- Nie wyobrażam sobie pracy z produktami i urządzeniami, których jakość jest dyskusyjna. To kwestia zaufania, na które pracowały pokolenia. Marka Crock-Pot na całym świecie jest synonimem wolnowaru. Wybór zatem mógł być tylko jeden – mówi Jan Kuroń.
W trakcie współpracy z marką Crock-Pot Jan Kuroń będzie szerzył ideę slow cookingu. Dzięki niskiej temperaturze, potrawy przygotowywane w wolnowarach są bardzo aromatyczne, soczyste i zachowują więcej wartości odżywczych niż przy tradycyjnej obróbce termicznej. Obsługa tych urządzeń jest intuicyjna, więc gotowanie w nich jest łatwe i nie wymaga nadzoru.
- Łączenie produktów w wolnowarach Crock-Pot jest też niezwykle proste. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w misie urządzenia, nastawić program i… to tyle. W trakcie użytkowania wolnowaru szybko zaobserwujemy, że niektóre produkty zachowują się trochę inaczej od pozostałych. Warzywa np. gotują się wolniej niż mięso, dlatego warto umieścić je na dnie naczynia, a na nie położyć mięso – tłumaczy Ambasador marki Crock-Pot.
Dla singla i dla rodziny
- Crock-Pot oferuje szeroki zakres wolnowarów – sterowanych manualnie jak i cyfrowo. Urządzenia zróżnicowane są również pod względem pojemności misy, co pozwala na dobór modelu pod kątem naszych potrzeb. Niektóre z nich są wyposażone w specjalną powłokę DuraCeramic. Jest ona cztery razy bardziej odporna od innych nieprzywierających powłok. Świetnie sprawdza się w przypadku podsmażenia potrawy przed gotowaniem – tłumaczy Jan Kuroń. Dodatkowo misy z tą powłoką można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych, a także w piekarniku. Same urządzenia mają dwa poziomy grzania – LOW i HIGH, a więc mamy wybór, czy chcemy, aby potrawa osiągała pełnię smaku szybciej, czy wolniej. Mniej naczyń to też mniej brudu i zmywania, a zatem gotowanie w wolnowarze to pod każdym względem więcej czasu dla naszych bliskich.
Ambasador marki Crock-Pot przedstawi wiele przepisów w wersji długo gotowanej na znane i lubiane przez Polaków potrawy. Dzięki temu będziemy mogli cieszyć się tradycyjną polską kuchnią, w zdrowszej wersji. Zarówno wielbiciele dań mięsnych, wegetariańskich jak i wegańskich znajdą coś dla siebie. Szukając przepisów na dania ze slow cookera warto odwiedzić stronę crockpot.pl. Znajduje się tam aktualizowana na bieżąco baza z przepisami na dania z wolnowaru – m.in. zupy, sosy, dania główne, czy desery.
Wszystkie wolnowary i zestawy można kupić na stronie crockpot.pl
Od 2019-07-22 do 2019-08-04 trwa PROMOCJA -20% z kodem CPBESZAMEL na wszystkie wolnowary dostępne na stronie crockpot.pl wyłączając zestawy.
Materiał partnerski powstał przy współpracy z Crock-Pot