Zrobienie idealnego tortu nie jest prostą sprawą. Liczą się nie tylko umiejętności kulinarne, ale też ogromna wyobraźnia, szczypta cierpliwości i zamiłowanie do detali. „Dziewczyny z wypiekami” coś o tym wiedzą! W każdym odcinku zmierzą się z innymi słodkimi wyzwaniami. Ten przebojowy duet zrobi wszystko, żeby sprostać oczekiwaniom wymagających klientów, którzy szukają swojego wymarzonego ciasta. Tort często musi być spersonalizowany i pasować do tematyki przyjęcia. Okazji do świętowania okazuje się być bardzo wiele.
„Dziewczyny z wypiekami” to nie tylko znakomita rozrywka, ale również źródło kulinarnych inspiracji. Widzowie Food Network już wiosną dowiedzą się jak samodzielnie przygotować prawdziwy tort, czego potrzebują do wykonania doskonałego biszkoptu, który nigdy nie opada i zachwyca lekkością, oraz jak zrobić krem, który się nie warzy.
– Do kremów i wypieków nie używamy żadnych sztucznych dodatków – mówi Agata Stankiewicz. – Bazujemy tylko na naturalnych produktach. Do zrobienia kremu wystarczy dobra tłusta śmietana, serek mascarpone, krem bawarski na żółtkach i śmietanie, czy krem maślany.
Bohaterki programu zdradzą też jak sprawić, by ciasto nie tylko pysznie smakowało, ale też efektownie wyglądało! Spektakularne formy, kształty, mnogość barw, a przede wszystkim doskonały smak – to wyróżnia wypieki dziewczyn!
W pierwszym odcinku programu „Dziewczyny z wypiekami” Agata i Małgosia dostają naprawdę ambitne zadanie. W krótkim czasie będą miały przygotować tort na zakończenie sezonu jeździeckiego dla jednej z najlepszych stajni wyścigowych w Polsce. Czy bohaterkom uda się stworzyć perfekcyjny tort, który zachwyci wszystkich gości? Zobaczymy już we wtorek, 24 kwietnia, o godzinie 22:15.