Śniadaniowy krem kokosowy - propozycja porannego posiłku bez glutenu

Śniadaniowy krem kokosowy - propozycja porannego posiłku bez glutenu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Śniadaniowy krem kokosowy - pyszny, słodki, aksamitny!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Delikatny, aksamitny krem kokosowy to propozycja na śniadanie, która zachwyci każdego. Polecamy o nie tylko tym, którzy musza wyeliminować ze swej diety gluten.

Składniki

  • 2 jajka

  • 125 ml mleka

  • 1 banan

  • 2 łyżki mąki kokosowej

  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wlać mleko do miski, dodać jajka, roztrzepać. Przelać do garnka i dodać rozgniecionego banana, mąkę kokosową i wiórki.

  • Całość gotować na małym ogniu do uzyskania aksamitnej konsystencji.

  • Po kilku minutach dodać trochę migdałów, rodzynek, truskawek lub płatków kokosowych.

Ocena: 3,8