Zupa fasolowa - przepis na treściwą fasolówkę na wędzonce
Śniadaniowy krem kokosowy - propozycja porannego posiłku bez glutenu

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Śniadaniowy krem kokosowy - pyszny, słodki, aksamitny!
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 1 OSÓB
Delikatny, aksamitny krem kokosowy to propozycja na śniadanie, która zachwyci każdego. Polecamy o nie tylko tym, którzy musza wyeliminować ze swej diety gluten.
Składniki
2 jajka
125 ml mleka
1 banan
2 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie krok po kroku:
Wlać mleko do miski, dodać jajka, roztrzepać. Przelać do garnka i dodać rozgniecionego banana, mąkę kokosową i wiórki.
Całość gotować na małym ogniu do uzyskania aksamitnej konsystencji.
Po kilku minutach dodać trochę migdałów, rodzynek, truskawek lub płatków kokosowych.