Zupa pomidorowa na żołądkach drobiowych z ryżem [WIDEO]
Parówki w cieście naleśnikowym z patelni: łatwy przepis na oszczędny i sycący posiłek

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Parówki w chrupiącym cieście naleśnikowym to brytyjska przekąska, która stała się przebojem
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 10 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Parówki w cieście naleśnikowym smażone w głębokim tłuszczu to wynalazek brytyjskiego street foodu. Panierowane i smażone parówki można kupić w nieomal każdym foodtrucku. Ogólnie dostępne kiełbaski zastąpiły coraz droższą rybę z frytkami. Oto łatwy przepis na oszczędny i sycący posiłek z parówek.
Składniki
4 parówki dobrej jakości
2 jajka rozmiar M
5-6 łyżek mąki pszennej
1 szczypta soli
100 ml oleju do smażenia
keczup do podania
Przygotowanie krok po kroku:
Z parówek zdjąć polietylenową osłonkę.
Jajka ubić ze szczyptą soli. Mąkę przesiać do głębokiego talerza lub miski.
Olej rozgrzać.
Parówki panierować dwukrotnie. Kolejno w jajku, mące i ponownie w jajku i mące.
Panierowane parówki smażyć na średnim ogniu do zrumienienia z każdej strony.
Podawać z keczupem.